«

»

Apr 13

Chisnall hoopt te schitteren in ‘thuiswedstrijd’

Dave Chisnall heeft bijna een houdini-act nodig om zich nog te kwalificeren voor de Play-Offs van de Premier League Darts. ‘Chizzy’ staat momenteel met zeven punten op de achtste plaats en moet in de komende zes wedstrijden een gat van zes punten te zien overbruggen met plek vier.

Ondanks dat het perspectief niet veelbelovend is, heeft de Engelsman er toch nog vertrouwen in dat het mogelijk is om de laatste vier te halen. ‘’Ik zal er alles aan doen, ik ga mijzelf in ieder geval nooit afschrijven. Maar het is wel zaak dat ik de wedstrijden moet ‘afmaken’. Als ik 6-3 voorsta, mag ik dat niet meer uit handen geven. Daar moet ik aan werken, want tegen Peter (Wright red.) verslapte ik op het einde.’’

De viervoudig major-finalist gaf dan weliswaar een 6-3 voorsprong weg, dat neemt niet weg dat Chisnall tegen Wright zijn beste wedstrijd uit de Premier League Darts 2017 speelde. Chisnall noteerde liefst zeven 180-scores tegen de Schot en gooide een moyenne van 106.40 per beurt.

‘’Mijn darts zaten recht in het bord, zoals het hoort. Maximale scores gooien is voor mij geen probleem, zelfs niet als ik slecht speel. Ik moet er dus voor blijven zorgen dat de pijlen recht in het bord komen en ik de pijlen in een vloeiende beweging wegwerp.’’

Voor ‘Chizzy’, afkomstig uit het nabijgelegen St. Helens, is de speelronde in Liverpool bijna een thuiswedstrijd. Chisnall hoopt dan ook tegen Gary Anderson zijn goede vorm door te zetten. ‘’Ik voel mij goed op dit moment en ik speel beter in vergelijking met wat ik eerder heb laten zien. De Echo Arena is een speciale plek, wellicht één van mijn favoriete speellocaties. Ik hoop te kunnen laten wat ik in Dublin gedaan heb en dat ik uiteindelijk met twee punten naar huis ga.’’

Share Button