«

»

Apr 09

Gurney en Cullen pakken eerste hoofdprijs bij PDC

Het Pro Tour-weekend in Barnsley heeft twee nieuwe winnaars opgeleverd. Op zaterdag was Daryl Gurney in de finale te sterk voor Kim Huybrechts, de Noord-Ier pakte hiermee zijn eerste grote titel bij de PDC.

Na zeges op onder meer Vincent Kamphuis, Cristo Reyes, Simon Whitlock en Gerwyn Price, kwam ‘Superchin’ in de eindstrijd tegenover de Belg te staan. In de finale snelde Gurney naar een 4-1 voorsprong en gaf de leiding niet meer uit handen. Met onder meer een 112 finish kon Huybrechts nog twee legs pakken, waarna Gurney met een 76 finish de eindstreep als eerste bereikte.

Een dag later bereikte Gurney ook de finale van Players Championship 8, maar ditmaal moest hij de eindzege aan Joe Cullen laten. ‘The Rockstar’ versloeg de Noord-Ier met 6-5 en won eveneens zijn eerste titel op de Pro Tour.

De Engelsman kwam in de eerste ronde nog goed weg met een 6-5 overwinning op Yordi Meeuwisse, maar kwam tot aan de finale niet meer in de problemen. Robert Owen (6-3), Steve Beaton (6-3), John Michael (6-3) en James Richardson (6-4) werden geklopt op weg naar de halve finale. Bij de laatste vier schakelde Cullen de opgeleefde Mervyn King uit. ‘The King’ wist zich afgelopen vrijdag voor de derde keer op rij voor een Euro Tour-toernooi te plaatsen en boekte zaterdag een verdienstelijk resultaat door de derde ronde te halen.

Players Championship 7
Kwartfinale
Kim Huybrechts 6-4 Peter Wright
Jermaine Wattimena 6-3 Benito van de Pas
Gerwyn Price 6-4 Mensur Suljovic
Daryl Gurney 6-5 Steve Lennon

Halve finale
Kim Huybrechts 6-3 Jermaine Wattimena
Daryl Gurney 6-4 Gerwyn Price

Finale
Daryl Gurney 6-3 Kim Huybrechts

Players Championship 8
Kwartfinale
James Wade 6-0 Robbie Green
Daryl Gurney 6-4 Stuart Kellett
Mervyn King 6-4 Gerwyn Price
Joe Cullen 6-4 James Richardson

Halve finale
Daryl Gurney 6-4 James Wade
Joe Cullen 6-4 Mervyn King

Finale
Joe Cullen 6-5 Daryl Gurney

Share Button