«

»

Mar 30

Huybrechts mist slotduel Premier League Darts

Kim Huybrechts heeft zich moeten afmelden voor zijn slotduel in de Premier League Darts 2017. De Belg zou donderdagavond aantreden tegen Peter Wright, maar moet door familieredenen verstek geven.

Na de Premier League Darts-speelronde in Rotterdam gaf Huybrechts aan dat zijn moeder nog maar een korte tijd te leven heeft. Uit het statement van de PDC lijkt af te lezen dat de situatie in de tussentijd verslechterd is: ‘Huybrechts heeft de PDC geïnformeerd dat hij niet naar Groot-Brittannië afreist. Hij wil bij zijn moeder in België blijven, die in laatste uren van haar leven zit.’

De afzegging van ‘The Hurricane’ leidt ertoe dat er in Cardiff tijdens de negende speelronde van de Premier League Darts maar vier duels ingepland staan. Doordat Huybrechts al zeker was van uitschakeling, heeft de PDC besloten de wedstrijd niet te verplaatsen en Wright een 7-0 overwinning toe te kennen.

Namens de PDC wenste bestuursvoorzitter Matt Porter de Belg en zijn familie ‘veel sterke toe in deze moeilijke periode’. ”Dit is niet hoe Kim zijn Premier League-seizoen wou beëindigen, maar zijn familie staat voorop op dit moment.”

Share Button