«

»

Dec 06

INTERVIEW met Van der Voort deel 3: ‘Jaar heel blijven zou fantastisch zijn’

Na een periode van blessureleed heeft Vincent van der Voort zich weer binnen de top-16 van de wereldranglijst geknokt. Vier jaar geleden slechtte hij deze barrière ook al, maar door rugproblemen daalde ‘Fast Vinnie’ op de ranglijst.

Foto: Lawrence Lustig/PDC

Foto: Lawrence Lustig/PDC

In het derde deel van het interview met Van der Voort, verklaart ‘VvdV’ aan Dartsjournalist.com waarom het een aantal jaar duurde voordat hij weer bij de beste zestien darters ter wereld hoorde.

”In het begin had ik heel veel last van mijn rug, toen zakte ik ook op de wereldranglijst en gooide ik ook niet lekker. Ik heb destijds mijn stijl aan moeten passen omdat ik niet meer zo ver voorover kon staan. Zo’n aanpassing heeft tijd nodig. Op een gegeven moment heb je niet meer zo’n last van je rug, maar dan is je vertrouwen gewoon weg. Zonder vertrouwen bij de PDC gooien is moeilijk, zeker omdat je er in elke ronde moet staan. Je verliest dan veel te veel wedstrijden en dat doet je zelfvertrouwen natuurlijk ook geen goed.”

In het eerste deel van het interview met Dartsjournalist.com gaf Van der Voort aan dat hij qua ritme beter tegen Kyle Anderson kan spelen als hij de tweede ronde bereikt van het PDC WK 2016. Tegen snellere spelers krijgt ‘The Dutch Destroyer’ namelijk minder snel last van zijn rug.

”Het is voor mij een voordeel als ik tegen snellere spelers speel, omdat ik dan in beweging blijf. Voor mij is het dan makkelijker om mee om te gaan. Als ik langdurig stil moet staan, dan krijg ik last van mijn rug. Dus ik probeer zoveel mogelijk in beweging te blijven op het podium, maar je kan moeilijk continu heen-en-weer blijven lopen als iemand anders aan het gooien is.”

Inmiddels gaat het beter met de fysieke gesteldheid van de 39-jarige darter uit Purmerend. Van der Voort vertelt dat hij minder last van zijn rug heeft, maar dat er zeker nog veel verbetering in zit.

”Het doel van dit jaar was niet eens dat ik beter moest spelen, maar dat ik gewoon een jaar heel blijf, dat zou echt fantastisch zijn voor mezelf. Met mijn rug gaat het op dit moment goed, maar het kan nog flink beter. Ik heb al jaren niet pijnvrij gespeeld, maar ik probeer er wel goed mee om te gaan. Het zou heerlijk zijn als ik dat een jaar vol weet te houden.”

 

Share Button