«

»

Jan 09

Van der Voort zet carrière voort: ‘Ik ben het de mensen om mij heen verschuldigd’

Vincent van der Voort neemt komend seizoen deel aan het PDC-circuit. Na zijn nederlaag tegen Max Hopp op het PDC World Darts Championship overwoog de 41-jarige darter uit Purmerend zijn dartscarrière te stoppen.

Tegenover Dartsjournalist.com geeft Van der Voort echter aan dat hij zijn professionele loopbaan voortzet. Dit besluit is genomen in ‘overleg met het thuisfront en zijn management’. Het gevolg van dit besluit is dat ‘The Dutch Destroyer’ begin februari meedoet aan de UK Open Qualifiers in Wigan. Het eerstvolgende televisietoernooi is dan mogelijk tijdens de UK Open TV Finals, dat in maart op de planning staat.

De komende weken staan in het teken van de voorbereiding op het nieuwe seizoen. In deze periode is Van der Voort in de sportschool en aan het trainingsbord te vinden. ‘Ik zal mijn werphouding moeten aanpassen en mijn rugspieren sterker maken. Ik zeg niet dat het werkt, maar ik ga het in ieder geval proberen. Het is ook niet zo dat ik wil stoppen, maar het moet wel te doen zijn. Ik ga er dit jaar nog alles aan doen om het te verbeteren, dat ben ik ook naar mijn gezin en de mensen om mij heen verschuldigd.”

Overigens gaat Van der Voort tegenwoordig als echtgenoot door het leven. Begin januari stapte ‘Fast Vinnie’ in het huwelijksbootje met zijn vriendin Karin. Zijn vrouw is binnenkort eveneens actief in de dartsbranche. Zij is mede-eigenaar van Dartshop Zaanstad, dat op dinsdag 21 februari de deuren opent.

Share Button