«

»

Apr 17

Van Gerwen onaantastbaar in Jena

Voor de derde maal op rij heeft Michael van Gerwen de German Darts Masters op zijn naam geschreven. In een Nederlandse finale was ‘Mighty Mike’ met 6-2 te sterk voor Jelle Klaasen.

De tweevoudig wereldkampioen startte fantastisch aan het toernooi door John Michael (6-1) en Cristo Reyes (6-3) met gemiddeldes van 110 aan de kant te schuiven. Vervolgens werden ook Raymond van Barneveld (6-3) en Simon Whitlock (6-2) eenvoudig verslagen.

Aan de andere kant van het speelschema stootte Klaasen na een moeizame derde ronde tegen Jeffrey de Graaf (6-5) goed door naar de eindstrijd in het Duitse Jena. In de tweede ronde won ‘The Cobra’ met 6-4 van Daryl Gurney en na het duel met De Graaf werden ook overwinningen geboekt op Kyle Anderson (6-4) en James Wade (6-3).

In de finale maakte Van Gerwen al vroeg in het duel het verschil. Met onder meer een 11-darter en een 70 finish kwam ‘MVG’ op een 3-0 voorsprong. Klaasen strafte twee gemiste dubbels van zijn landgenoot goed af door 80 van het bord te halen. Nadat beide spelers hun eigen leg hadden gehouden, wist de nummer één van de wereld een honderd finish te gooien om de marge weer op drie legs te brengen. In de achtste leg wist Klaasen niet in vijf beurten uit te zijn, waarna ‘Mighty Mike’ met een 13-darter te zege binnen wist te halen.

Van Barneveld verloor eerder op de dag van Van Gerwen in de kwartfinale. De Hagenaar boekte eerder in het toernooi zeges op Michael Plooy, Alan Norris en Kim Huybrechts.

Kwartfinale
Jelle Klaasen 6-4 Kyle Anderson
James Wade 6-3 Peter Wright
Simon Whitlock 6-4 Michael Smith
Michael van Gerwen 6-3 Raymond van Barneveld

Halve finale
Jelle Klaasen 6-3 James Wade
Michael van Gerwen 6-2 Simon Whitlock

Finale
Michael van Gerwen 6-2 Jelle Klaasen

Share Button