«

»

Feb 12

Veertien Nederlanders geplaatst voor UK Open

Veertien Nederlanders hebben kwalificatie afgedwongen voor de UK Open 2017. Zij sprokkelden bij de zes UK Open Qualifiers voldoende prijzengeld bijeen voor een plek bij de top-96 van de UK Open Order of Merit.

De UK Open begint op vrijdag 3 maart in de Engelse kustplaats Minehead. Het format van de FA Cup of Darts is uniek binnen de PDC, omdat er voor elke ronde opnieuw geloot wordt. Hoog geplaatste spelers krijgen geen beschermde status toegewezen en kunnen elkaar al vroeg in het toernooi treffen.

In de eerste ronde komen Jermaine Wattimena, Vincent Kamphuis, Yordi Meeuwisse, Jeffrey de Zwaan en Ron Meulenkamp meteen in actie, aangezien zij tussen plek 65-96 op de UK Open Order of Merit staan. De 32 winnaars van de Rileys Qualifier stromen eveneens in de eerste ronde in.

De spelers die tussen plek 33-64 op de UK Open Order of Merit staan, krijgen een bye voor de eerste ronde. Vincent van der Voort, Dirk van Duijvenbode, Jeffrey de Graaf en Jan Dekker mogen de eerste ronde dus overslaan en komen pas later op de vrijdagmiddag in actie.

Vijf Nederlandse spelers is het wel gelukt om een plaats bij de top-32 te bemachtigen. Michael van Gerwen, Raymond van Barneveld, Jelle Klaasen, Benito van de Pas en Christian Kist mogen de eerste twee rondes overslaan en spelen pas ‘s avonds hun eerste wedstrijd op de UK Open. Dit geldt ook voor de Belgische broers Kim en Ronny Huybrechts.

Phil Taylor en Mensur Suljovic zijn de grootste afwezigen bij de UK Open. Zowel de Engelsman als de Oostenrijker waren absent op de kwalificatietoernooien. Verder hebben bekende namen als Max Hopp, Robbie Green, Dimitri van den Bergh, Paul Nicholson, Rowby-John Rodriguez, Wes Newton, John Part, Joe Murnan, Richie Burnett, Steve West en Andy Hamilton niet genoeg prijzengeld gewonnen om in aanmerking te komen voor een plek bij de beste 96 van de UK Open Order of Merit.

 

 

Share Button