«

»

Apr 13

Vijf Nederlandse troeven in actie op eerste dag German Darts Masters tijdens paasweekend

Traditioneel staat er tijdens het paasweekend een Euro Tour-toernooi op het programma. Dit jaar wordt tijdens de feestdagen in het Duitse Jena gespeeld. Michael van Gerwen is titelverdediger bij de German Darts Masters, ‘Mighty Mike’ was vorig jaar in de finale te sterk voor Peter Wright (6-4).

De Nederlandse equipe is met zeven darters vertegenwoordigd in de Oost-Duitse stad. Michael van Gerwen, Benito van de Pas en Jelle Klaasen behoren tot de zestien reekshoofden en krijgen daardoor een bye voor de eerste ronde. In verband met Tweede Paasdag begint het toernooi een dag later, waardoor de meeste grote namen pas op zondag voor het eerst in actie komen.

Toch mag het Duitse publiek niet klagen wat dat betreft, want onder meer voormalig wereldkampioenen Raymond van Barneveld en Adrian Lewis moeten in de eerste ronde starten. Naast ‘Barney’, verschijnen ook Dirk van Duijvenbode, Sven Groen, Michael Plooy en Jeffrey de Graaf zaterdag op het podium.

HappyBet German Darts Masters
Top-16 geplaatste spelers
1 Michael van Gerwen
2 Peter Wright
3 Mensur Suljovic
4 Simon Whitlock
5 Benito van de Pas
6 Ian White
7 James Wade
8 Alan Norris
9 Kim Huybrechts
10 Gerwyn Price
11 Jelle Klaasen
12 Michael Smith
13 Joe Cullen
14 Steve West
15 Stephen Bunting
16 Cristo Reyes

South & West Europe Qualifiers
EQ1 Dirk van Duijvenbode
EQ2 Sven Groen
EQ3 Jeffrey de Graaf
EQ4 Ronny Huybrechts
EQ5 Zoran Lerchbacher
EQ6 Michael Plooy
EQ7 Rowby-John Rodriguez
EQ8 John Michael

UK Qualifiers: Ronnie Baxter, Daryl Gurney, Brian Woods, Robert Owen, Kyle Anderson, Mervyn King, Justin Pipe, Robbie Green, Robert Thornton, Ted Evetts, Andrew Gilding, Raymond van Barneveld, Jamie Lewis, Ricky Evans, Mark Webster, Adrian Lewis, Jonny Clayton, Joe Murnan

De Duitse qualifiers en de loting voor de German Darts Masters worden vrijdag bekend.

Share Button