«

»

Mar 13

Whitlock stopt opmars Johnson en wint derde titel van het seizoen

Simon Whitlock lijkt weer helemaal in zijn oude goede vorm te zijn. De Australiër won afgelopen zondag alweer zijn derde Pro Tour-titel van het nieuwe seizoen. Whitlock versloeg de verrassende Darren Johnson met 6-3 in de eindstrijd.

Hierdoor pakte ‘The Wizard’ zijn vijfde PDC-titel in evenveel maanden en is hij inmiddels teruggekeerd in de top-16 van de wereldranglijst. Na overwinningen op respectievelijk Scott Darbyshire, Devon Petersen en Andy Jenkins, bereikte de voormalig major-winnaar de kwartfinale na een 6-4 overwinning op Gerwyn Price. Vervolgens was hij te sterk voor Gary Anderson (6-5) en Kim Huybrechts (6-3).

Aan de andere kant van het speelschema knikkerde Johnson een aantal grote namen uit het toernooi. De Engelsman won onder meer van Dave Chisnall, Raymond van Barneveld, Benito van de Pas en Michael van Gerwen. Hierdoor wist Johnson voor het eerst in zes jaar weer eens de halve finale van een PDC-toernooi te halen.

In de finale kwam Johnson duidelijk te kort tegen de ervaren Whitlock. De darter uit ‘Down Under’ kwam 3-0 en 5-1 voor, waarna Johnson met onder meer een 100 finish nog terug kon komen tot 5-3. In de negende leg maakte Whitlock scorend het verschil en wist via dubbel 2 de eindzege op Players Championship 4 te pakken.

Joe Cullen zorgde eerder op de dag voor een knappe prestatie door in zijn tweede ronde tegen Jim Brown een negendarter te gooien.

Vierde ronde
Michael van Gerwen 6-2 Steve West
Ian White 6-3 James Wade
Darren Johnson 6-5 Steve Hine
Benito van de Pas 6-5 Jelle Klaasen
Dirk van Duijvenbode 6-5 Christian Kist
Kim Huybrechts 6-4 David Pallett
Simon Whitlock 6-4 Gerwyn Price
Gary Anderson 6-5 Mensur Suljovic
Losers £1,500

Kwartfinale
Michael van Gerwen 6-3 Ian White
Darren Johnson 6-5 Benito van de Pas
Kim Huybrechts 6-5 Dirk van Duijvenbode
Simon Whitlock 6-5 Gary Anderson
Losers £2,250

Halve finale
Darren Johnson 6-5 Michael van Gerwen
Simon Whitlock 6-4 Kim Huybrechts
Losers £3,000

Finale
Simon Whitlock 6-3 Darren Johnson
Winner £10,000
Runner-Up £6,000

Share Button