«

»

Apr 12

Wright wacht zware avond: ‘Elk punt is vitaal’

Voor Peter Wright wacht een loodzware avond in Liverpool. ‘Snakebite’ treft immers de nummers één en twee van de wereldranglijst tegen de Premier League-speelronde in de Engelse havenstad.

De kleurrijke Schot treft in het tweede duel van de avond de ranglijstaanvoerder Michael van Gerwen en sluit enkele uren later de sessie af in een Schots onderonsje met Gary Anderson. Na het gelijkspel van vorige week tegen Dave Chisnall heeft Wright de punten hard nodig om zijn plek in de top vier te handhaven.

In een interview op de website van de PDC geeft Wright zelf ook aan dat hem mogelijk een cruciale avond te wachten staat. ‘Het is een belangrijke avond, je kan niet achterover leunen want elk punt is van belang.’

Wright heeft de afgelopen maanden in ieder geval niet stilgezeten. De voormalig WK-finalist won in maart zijn allereerste major tijdens de UK Open en versloeg een paar weken later Michael van Gerwen in de finale van de eerste Euro Tour-evenement van het jaar. Tevens won Wright drie van de zes UK Open Qualifiers in Wigan.

Het succes is volgens Wright te wijten aan de verrichte arbeid. ‘’Ik heb er veel werk ingestopt dit jaar. Ik speel erg goed, maar dat geldt niet alleen voor mij. Iedereen begint nu in vorm te komen omdat de Play-Offs van de Premier League in het zicht komen.’’

Share Button