«

»

Feb 28

Zestal zet unieke reeks voort op UK Open

Slechts zes deelnemers aan de UK Open 2017 hebben tot nu aan alle edities van de FA Cup of Darts meegedaan. Vorig jaar waren dit nog acht darters, maar onder meer Phil Taylor is zijn plek in dit illustere lijstje kwijtgeraakt, doordat hij niet mee heeft gedaan aan de UK Open Qualifiers. Ook Dennis Smith blijft op veertien deelnames steken.

James Wade doet aankomend weekend voor de vijftiende keer mee aan de UK Open. Hij won het toernooi in 2008 en 2011. Foto: Lawrence Lustig/PDC

James Wade doet aankomend weekend voor de vijftiende keer mee aan de UK Open. Hij won het toernooi in 2008 en 2011. Foto: Lawrence Lustig/PDC

James Wade is de enige speler die in het verleden het toernooi wist te winnen en daarnaast aan alle edities heeft meegedaan. ‘The Machine’ schreef het toernooi op zijn naam in 2008 en 2011. Terry Jenkins maakt eveneens zijn vijftiende opwachting op de UK Open, ‘The Raging Bull’ bereikte in 2014 de finale.

Kevin Painter en Steve Beaton behoren ook tot het zestal spelers die elke editie van de UK Open gespeeld hebben. Beide veteranen wisten in het verleden de halve finale te bereiken. Painter deed dit in 2009, Beaton haalde de laatste vier in 2004. Wayne Jones en Alex Roy maken het lijstje compleet, laatstgenoemde plaatste zich dit jaar als één van de 32 ‘Rileys Amateur Qualifiers’.

Naast Taylor en Smith hebben ook Adrian Lewis en Ronnie Baxter veertien opwachtingen op hun naam staan. ‘The Rocket’ maakt zijn comeback in Minehead, nadat hij vorig jaar het toernooi voor het eerst miste. ‘Jackpot’ was enkel absent bij de allereerste editie in 2003. Wes Newton, Brendan Dolan en Andy Jenkins staan op dertien deelnames. Raymond van Barneveld en Vincent van der Voort zijn de Nederlandse spelers die het vaakst aan de FA Cup of Darts meededen. Beide spelers doen dit jaar voor de elfde keer mee. In 2007 troffen zij elkaar in de finale, destijds won Van Barneveld zijn tweede titel op de UK Open door Van der Voort met 16-8 te kloppen.

De vijftiende editie van de UK Open begint aanstaande vrijdag in Minehead. Het toernooi wordt traditie getrouw gespeeld met het gebruik van een ‘open loting’. De eerste drie rondes worden op vrijdag gespeeld, de vierde en vijfde ronde op zaterdag. Op zondag wordt het toernooi vervolgens beëindigd met de kwartfinale, halve finale en finale.

Share Button